top of page

5 social media tips van MIIX

Hierbij wat tips om jouw socialmediakanalen efficiënt en professioneel te managen en nét even meer uit je social media presence te halen.

Tip 1 – Lift mee met influencers

In iedere branche zijn wel een aantal grote influencers te vinden. Dit kunnen bekende personen zijn, maar ook grote merken of organisaties. Jij kunt meebewegen op het succes van deze pagina’s door regelmatig te reageren onder posts van influencers die relevant zijn voor jouw doelgroep. Voor een bedrijf in sportartikelen kan het bijvoorbeeld slim zijn om onder de posts van een bekende topsporter te reageren om opgemerkt te worden door de doelgroep.

Tip 2 – Bedenk relevante inhakers

Inhaken is een bekende term in de social media marketing wereld en dat is niet voor niets. Inhakers kunnen namelijk, mits ze goed worden ingezet, als een raket gaan en heel veel engagement opleveren. Maar wat zijn inhakers dan? Een inhaker is een post waarmee ingespeeld wordt op een actuele gebeurtenis of trend. Zo kun je leuk inspelen op bijvoorbeeld Moederdag, Pasen of iets geks als Popcorn dag. Er zijn online verschillende inhaakkalenders te vinden waarop allerlei momenten staan waarop je kunt inhaken. Hiernaast is het ook goed om in te haken op een relevante recente gebeurtenis. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld van Oreo, waarbij zij inhaken op de coronacrisis.

Tip 3 – Maak een contentkalender en plan je posts in

Voor veel ondernemers staat social media wat lager op de prioriteitenlijst en hierdoor komt het vaak voor dat zakelijke socialmediakanalen stilvallen. Dit is heel begrijpelijk, zij hebben het al druk genoeg met allerlei andere dingen. Hierom is het handig om maandelijks een contentkalender te maken en de posts in te plannen. Op deze manier bundel je je tijd en hoef je in principe maar één keer per maand even aan je social media te zitten. Online zijn verschillende contentkalender templates te vinden maar kies er vooral een die jij handig vindt. Tegenwoordig kun je geheel gratis posts inplannen op Facebook en Instagram via Creator Studio. Super handig, aangezien je hier voorheen vaak een (betaald) extern programma voor nodig had. Om te posten op andere socialmediakanalen heb je helaas nog wel een extern programma nodig. Je zou ook kunnen overwegen om de momenten waarop je wilt posten in te plannen in je agenda met een melding zodat je de post alleen nog hoeft te plaatsen. Op deze manier bespaar je toch nog veel tijd in tegenstelling tot steeds losse posts maken. Kost het managen van je socialmediakanalen je, ondanks deze tips, toch nog te veel tijd en stress? Dan helpen we je heel graag vanuit MIIX!

Tip 4 – Kwaliteit boven kwantiteit

In de vorige tip hadden we het al over dat je socialmediakanalen niet stil moeten vallen, het is echter ook belangrijk dat je niet te veel druk op jezelf legt om te vaak te posten. Het is het beste om hier een goede balans in te vinden. Heb je heel veel kwalitatief goede content beschikbaar en leuke ideeën, post dit dan vooral. Heb je dit niet, ga dan niet posten omdat het “moet”. Volgers kunnen hier makkelijk doorheen zien. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Tip 5 – Wees toegankelijk

Mensen zijn sociaal ingesteld en vinden het fijn om menselijk contact te hebben. Zo ook jouw volgers. Probeer in je content een goede balans te vinden tussen professioneel en toegankelijk en ga af en toe in de reacties eens het gesprek aan met je volgers. Een winkelier maakt bijvoorbeeld toch ook een leuk praatje in de winkel met klanten? Waarom dan niet op social media?

Wil je deze tips bewaren?

bottom of page