Adverteren op Google Maps

Google Maps heeft maandelijks maar liefst 1 miljard gebruikers. Er is bijna geen twijfel over mogelijk dat ook jij het ooit wel eens hebt gebruikt. De app is niet alleen handig voor het vinden van locaties, het wordt ook veel gebruikt voor het verkennen van gebieden en het zoeken naar bijvoorbeeld restaurants en winkels.


Vaak heb je niet eens door dat je Google Maps gebruikt. Op vakantie heb je vast en zeker weleens gezocht naar restaurants in de buurt. Ook al zoek je hiernaar via Google, bovenaan de zoekresultaten komen altijd de Google Maps resultaten, of je de app nu op je telefoon hebt of niet. Grote kans dat je hierop uiteindelijk je keuze voor het restaurant hebt gebaseerd!

Door de grote populariteit van Google Maps was het slechts een kwestie van tijd voordat Google advertentiemogelijkheden voor Maps introduceerde. Google Maps marketing kan voor veel bedrijven voordelig zijn, maar vooral voor lokale bedrijven zoals restaurants en winkels is het erg relevant.


Hoe werkt adverteren op Google Maps?

Er zijn twee verschillende type advertenties op Google Maps, namelijk Zoekresultaten advertenties en Gesponsorde pins.


Zoekresultaten advertenties

Wanneer je via Google Maps naar bijvoorbeeld een loodgieter bij jou in de buurt zoekt, dan worden een aantal van de dichtstbijzijnde bedrijven weergegeven op basis van je locatie en de beoordelingen van het bedrijf. Via een Google Maps advertentie kun je er als bedrijfseigenaar voor zorgen om in een bepaald gebied bovenaan te komen. Dit type advertentie helpt bedrijven om zich te onderscheiden van de rest. Ben je bijvoorbeeld een lokale loodgieter en wil je door zoveel mogelijk mensen gezien worden, dan is dit een uitstekende manier om dit voor elkaar te krijgen. In het voorbeeld kun je zien dat Schoenmakerij De Loper een advertentie heeft ingezet om bovenaan weergegeven te worden. De advertentie wordt niet alleen bovenaan weergegeven op mobiel, maar ook bij zoekopdrachten op desktop.


Gesponsorde pins

Naast een advertentie in de zoekresultaten is het ook mogelijk om een gesponsorde pin in te zetten. Dit is relevant voor gebruikers die niet per sé op zoek zijn naar een specifiek bedrijf maar die de omgeving aan het verkennen zijn. Wanneer je een gebied verkent op Google Maps zul je verschillende locatie pins tegenkomen. Door middel van een advertentie kun je ervoor zorgen dat jouw pin eruit springt tussen de rest. Dit type advertentie is vooral relevant voor bijvoorbeeld restaurants, cafés en hotels.


De voordelen van Google Maps marketing

We kunnen met zekerheid concluderen dat Google Maps een uitstekende manier om de zichtbaarheid en bekendheid van je bedrijf te vergroten, vooral als je een lokaal bedrijf hebt. Maar wat zijn nu precies de voordelen van Google Maps marketing in tegenstelling tot andere advertentie methoden?

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel is dat dit type advertentie ervoor zorgt dat een bedrijf zich heel duidelijk onderscheidt van de rest. Veel gebruikers die op zoek zijn naar een bedrijf op Google Maps zijn van plan om hier op korte termijn iets mee te doen. Doordat een gesponsord bedrijf er zo duidelijk uitspringt is de kans groot dat een gebruiker hiervoor kiest.

Een ander voordeel van adverteren op Google Maps is dat het heel laagdrempelig is gemaakt voor de gebruiker om na het zien van een advertentie over te gaan tot actie. Door de grote, duidelijke knoppen om te bellen of de routebeschrijving te starten, is de kans groot dat veel leads direct overgaan tot conversies.
Wil jij Google Maps advertenties inzetten voor jouw bedrijf? Laat ons je helpen.