top of page

Case

J.P. Vis & Zn.

J.P. Vis & Zn. is een familiebedrijf dat al sinds 1932 actief is in de logistiek- en transportbranche. Al jaren vervoeren zij groente, fruit, bloemen en planten voor toonaangevende Nederlandse en Zweedse supermarktketens, handelsbedrijven en producenten. 

Wij beheren de socialmediakanalen van J.P. Vis & Zn. en zorgen voor een grotere online aanwezigheid.

Geleverde dienst:

Social Media Management

Case - J.P. Vis & Zn_
Logo .png (ingekort) - J.P. Vis & Zn.-mi

 2.400 Instagram volgers

in 6 maanden tijd

 530 Facebook likes

in 6 maanden tijd

 939 LinkedIn volgers

in 6 maanden tijd

In november 2019 kregen wij de vraag of we op gesprek konden komen bij J.P. Vis & Zn. om te kijken of we hen konden helpen met hun social media presence. Wij waren al bekend met J.P. Vis & Zn. omdat dit bedrijf wordt gerund door de familie van Celine.

“Ik ben opgegroeid met J.P. Vis & Zn. om mij heen en een groot deel van mijn familie is hier ook werkzaam. Zelf had ik echter nooit de ambitie om de transportwereld in te gaan. Ik vond het wel heel leuk toen wij werden gevraagd om het social media management te gaan verzorgen zodat ik toch mijn steentje kon bijdragen aan ons mooie familiebedrijf” – Celine.

Na een goed gesprek gingen we aan de slag. J.P. Vis & Zn. is over de jaren heen uitgegroeid tot een geliefd transportbedrijf en veel vrachtwagenliefhebbers zijn fan van het mooie materiaal van Vis. Hierdoor hadden zij al een aardige following  opgebouwd op Facebook. Met LinkedIn werd echter nog niet veel gedaan en een Instagramaccount hadden ze niet. We besloten een Instagramaccount aan te maken om ook de jongere doelgroep aan te spreken, namelijk de beginnende chauffeurs. We begonnen met het consistent plaatsen van strategische posts, gericht op de verschillende doelgroepen die J.P. Vis & Zn. heeft. Het doel van J.P. Vis & Zn. was niet om meer klanten te halen uit hun social media aanwezigheid, maar vooral om hun naamsbekendheid en imago te verbeteren en zich te positioneren als een voorkeurswerkgever. Vooral dit laatste is erg belangrijk, aangezien er al jaren een groot chauffeurstekort is en goed personeel werven een uitdaging kan zijn. Naast het posten gingen we ook regelmatig de interactie aan met enthousiaste volgers en zorgden we ervoor dat de pagina's up to date bleven. Al snel nadat wij begonnen waren met het professioneel managen van de kanalen schoot het aantal volgers omhoog. Tot op de dag van vandaag is er een mooie, constante groei te zien op Facebook, Instagram en LinkedIn. Veel posts halen een hoog bereik en sommige krijgen wel honderden reacties. Ook vacatures worden nu veel gezien en gedeeld met als gevolg dat J.P. Vis & Zn. een mooie hoeveelheid sollicitaties ontvangt per vacature.

Case - J.P. Vis & Zn. (banner)

"Sinds november 2019 werken wij samen met MIIX Agency. Vanaf dit moment zorgen zij ervoor dat de socialmediakanalen van ons bedrijf actief en actueel blijven. J.P. Vis & Zn. communiceert via Facebook, Instagram en LinkedIn en MIIX zorgt ervoor dat er op de juiste momenten passende berichten op ieder platform komen te staan en dat reacties worden behandeld en wanneer nodig aan ons worden gecommuniceerd. De samenwerking met MIIX heeft geleid tot een flinke groei in geïnteresseerde volgers van J.P. Vis & Zn. Die groei zien we op alle platformen. Dit heeft een positief effect op ons imago en hierdoor plukken we ook de vruchten van een grotere response op de door ons via social media verspreide vacatures waardoor J.P. Vis & Zn., ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, een mooie hoeveelheid passende sollicitaties ontvangt. MIIX neemt J.P. Vis & Zn. de zorg voor een professionele en actuele invulling van onze socialmediakanalen volledig uit handen. Hun aanpak sluit perfect aan bij de verwachtingen van ons bedrijf."

René Du Parand

J.P. Vis & Zn.

René Du Parand

Wil jij ook zo'n succesverhaal?

bottom of page