top of page

Google's Game- Changing Search Engine Update: Wat je moet weten.

Tijdens een recent evenement heeft Google zijn baanbrekende integratie van generatieve AI in Search onthuld, waardoor de manier waarop we het web verkennen revolutionair zal veranderden.

Sem Wattez

Geschreven door

Sem – Advertising Specialist

Google Search Engine Update

Geïntegreerde zoekresultaten

 

We hebben het allemaal wel eens gedaan: een veel te complexe zoekopdracht invoeren in Google en een volledig gedetailleerd antwoord verwachten. Dit is met de huidige search engine van Google jammer genoeg nog geen realiteit, maar dit zal veranderen door de op AI gebaseerde Search Engine van Google. Hiermee zal een geïntegreerde pagina met zoekresultaten realiteit worden, waardoor je nog meer waarde uit een enkele zoekopdracht kunt halen! 

 

 

 

Een nieuwe manier van zoeken

 

Google introduceert een conversatiemodus die de zoekervaring zal veranderen op een meer interactieve manier. Gebruikers kunnen direct vanuit de zoekopdracht vervolgvragen stellen of voorgestelde vervolgstappen selecteren. Als men bijvoorbeeld zoekt naar e-bikes en opties in een specifieke kleur zoals rood wenst, begrijpt Search naadloos de intentie en zal het de resultaten aanpassen.

 

 

Meer dan alleen Search

 

De generatieve AI-mogelijkheden in Search openen een wereld van nieuwe ervaringen. Gebruikers zullen, buiten het opzoeken van informatie, gebruik kunnen maken van AI om hun creativiteit te ontketenen en hun kennis te vergroten. Of het nu gaat om het genereren van een pakkende naam voor een fietsclub, het creëren van de perfecte social media-post om een nieuwe fiets te laten zien, of het testen van je kennis van fietsarmgebaren, Search wordt een veelzijdige tool voor uiteenlopende behoeften.

De toekomst van Search

De integratie van generatieve AI in Google Search markeert slechts het begin van een spannend nieuw hoofdstuk in Search. De generatieve zoekervaring, met zijn geavanceerde mogelijkheden en gebruikersgerichte aanpak, is slechts een voorproefje van de spannende ontwikkelingen die nog komen gaan.

 

Wat betekent dit voor de online vindbaarheid en advertenties  van jouw bedrijf?

 

Adverteren op Google zal zeker nog steeds mogelijk blijven. Zo ver we kunnen zien, zullen productdetails belangrijker worden dan ooit tevoren. Het is raadzaam om je website en productinformatie hierop aan te passen. We verwachten dat advertenties aanzienlijk efficiënter zullen worden. Dit komt omdat er meer nadruk zal worden gelegd op de details van het product. Dit zorgt ervoor dat jouw producten of diensten enkel getoond worden aan personen die specifiek naar deze details op zoek zijn. Uiteindelijk zal dit naar verwachting leiden tot betere resultaten.

Google's nieuwe zoekmachine
Conversatiemodus Google Search

Hulp nodig bij de online vindbaarheid van jouw bedrijf?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Anker 1
Anker 2
Anker 3
Anker 4
Anker 5
bottom of page